Слънчевият Йордановден ни донесе и сняг

Животът

06-01-2015, 15:37

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

21-годишно момче от Враца дойде във Варна за кръста и го взе

Изненадваща снежна вихрушка се изви в Младост

След слънчевия ден на Богоявление, времето във Варна рязко се промени. В 15:10 ч изненадваща вихрушка се изви в Младост и донесе едри парцали сняг.

След десетина минути и вятърът, и снегът изчезнаха така внезапно, както се появиха. В центъра няколко минути по-късно се появиха едри бели снежинки, но не успяха да се задържат дори по спрелите коли, защото също така бързо спряха.

Снежната прогноза се запазва и за утре, когато ще стане и по-студено. Сутринта температурите ще са между минус 7° и минус 12°. Вятърът в по-голямата част от страната вече ще е слаб, само в най-източните райони все още умерен до силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня. Облачността ще е променлива, над Източна България често значителна, почти без валежи, тук-таме ще прехвърчи сняг. Максималните температури ще са между минус 8° и минус 3°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното.

И в планините ще е с променлива облачност, почти без валежи, тук-таме ще прехвърчи сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня над западната част от страната. Продължава да застудява. Температурите в следобедните часове на 1200 м.н.в ще са около минус 11°-12°, на 2000 м. около минус 15°-16°.

По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Ще е с променлива облачност, почти без валежи. Максимални температури от минус 7°-8° по северното, до към минус 3°-4° по южното крайбрежие. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на водата е около 5°, съобщават от НИМХ-БАН.