Варна е домакин на държавното по муай тай

6-8 февруари: Най-добрите бойци на България се срещат в спортната зала на Първа езикова

Първата проява на Българска Конфедерация по кик бокс и муай тай за 2015 г. е вече факт! Държавният шампионат по муай тай, който ще бъде квалификация за Световното първенство през март, ще се проведе в от 6 до 8 февруари във Варна в многофункционалната спортна зала на Първа Езикова гимназия (ул. "Подвис" № 29).

Патрон на състезанието ще бъде Виктор Меламед - почетен консул на Кралство Тайланд, който е и Президент на БККБМТ.

Домакини на шампионата са спортен клуб по кикбокс и муай тай "ТИМ" с главен треньор Красимир Димов и спортен клуб по кикбокс и муай тай "ВОКИЛ" с главен треньор Галин Димов. Двамата братя, съвместно с всички останали клубове в града, развиващи кикбокс и муай тай (Аргус, Джет, Дарзалас, Йорк, Десант, Боил, Ахил) и Община Варна приемат предизвикателството за това важно за федерацията домакинство и с общи усилилия са направили страхотна организация.

Елитът на българския съдийски апарат по муай тай, който е признаван ежегодно на международно ниво от Световната федерация по мауй тай ще бъде част от екипа на състезанието за абсолютно безпристрастното оценяване и определянето на победителите.
Най-добрите състезатели от цяла България ще бъдат събрани под един покрив, за да премерят сили и да бъде определен съставът на националния отбор.

Световни и европейски шампиони ще спорят в различните категории и ще дадат 100% от най-доброто в бойния спорт муай тай.

Високо спортно майсторство, fair play, Воля за победа, Издръжливост, Сила на характера, са посланията на Държавния шампионат по муай тай.