Цигански бос ще съди организатора на патрулите срещу джебчийки

По думите на ромския тартор, адвокат му бил Бранимир Балачев

Циганин, за който се смята, че е един от големите тартори на джебчийките от село Игнатиево - Бако Стоянов заплаши да съди организатора на гражданските патрули против крадлите във Варна. Бако се е свързал с инициатора Калоян Георгиев във Фейсбук и го е заплашил със съд. В кореспонденцията между двамата, ромският тартор обявява, че негов адвокат е Бранимир Балачев. 

Името на Бако Стоянов, се завъртя в последните дни, след шумните кампании на самоорганизирали се граждани, срещу джебчийските кражби във Варна. Профилът на Бако Стоянов бе разпространен във фейсбук групата "Внимание!!! Крадлите на Варна". Той бе посочен като един от тарторите на мургавите крадли, които шетат из Варна. Джебчиите в морската столица са предимно от варненското село Игнатиево.

Калоян Георгиев е организатор на гражданските патрули във Варна, които от дни обикалят и предупреждават за крадците по спирки и автобуси. В момента се изработва и аудио клип, предупреждаващ пътниците за джебчии в рейсовете на градския транспорт.