Соцдепутати в черен списък за ТВ-изяви

Новините

20-02-2015, 07:10

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мая Манолова и Ангел Найденов са в списъка за по-малко медийни изяви

Ръководството на "Позитано" 20 е дръпнало шалтера на част от най-устатите си депутати като ги е сложило в своеобразен "черен списък" за телевизионни участия, научи "Стандарт". Най-пресният пример е със соцдепутатката Мая Манолова, която утре вечер трябвало да бъде в предаването "Панорама" по БНТ1. Манолова е била поканена лично от водещия на публицистичното предаване Бойко Василев. Но в последния момент вместо нея под прожекторите на БНТ щял да застане съпартиецът й Румен Гечев.

Решението бе сведено днес в късния следобед и предадено на Манолова от представители на пресцентъра на БСП като настоятелна молба от името на председателя на партията Михаил Миков и заместникът му Янаки Стоилов. Официалната причина била, че горещата тема за ратифицирането на дълга трябвало да бъде защитена от финансист. А Манолова нямала "необходимата подготовка", без значение, че точно червеното острие инициира протестната кампания срещу ратификацията на новия дълг с т.нар. "горановки".

Замяната на Манолова с Гечев в "12 без 5" бе изтълкувана от соцдепутати като удължаване на т.нар. "забранителен списък". Според червени в него от месеци насам са попаднали Георги Кадиев, Кирил Добрев и дори зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев и бивш икономически министър.

Сред имената за по-малко медийни изяви е и това на военният министър от кабинета "Орешарски" Ангел Найденов. Набъбването на черния списък става точно дни преди пленума на БСП, който ще се проведе на 22 февруари. Тогава членовете на Националния съвет на БСП трябва да гласуват провеждането на заседание на конгреса си на 4-5 април. Депутати припомниха, че конгресната дата се пада навръх Цветница. А пленумът в неделя се пада в деня за прошка - Сирни Заговезни. На него социалистите ще направят и анализ на 100-те дни от управлението на кабинета "Борисов" 2.