"Фабрика за чертежи" отваря Солвей Соди в България

Центърът за инженерингова поддръжка в Девня ще обработва поръчки на филиали на Солвей в цял свят

Нов център за инженерингова поддръжка в България създава група "Солвей соди". Това съобщи Даниел Бърнев, който ще оглави новото производство, често наричано "Фабрика за чертежи".

Центърът се създава с цел разработка и предоставяне на специализирани инженерингови услуги за вътрешни клиенти на Солвей. Той ще използва собствени персонал и външни изпълнители в сферата на CAD моделирането, проектирането и визуализацията, както и инженеринговите изчисления.

"Фабриката за чертежи" ще обработва поръчки на филиали на Солвей в цял свят. България е избрана като най-атрактивната локация за аутсорсинг в Европа и е единствена на стария континент, която е в топ 10 според А.T. Kearney Global Services Location Index за 2014 г. Според Бърнев, България е най-близката дестинация до централата на Солвей и освен стратегическото си местоположение предлага благоприятни политически и макроикономически предпоставки.

Първите поръчки на Центъра в България е актуализирането на PID файлове на завода за NPPO в Зандвилет. Нови възможност са набиране на клиенти е развиването на електронни схеми или 3D моделиране.