Подписаха първи договор за саниране в Аксаково

Вече има 194 одобрени заявления от общините в страната

100 % от собствениците на апартаменти от бл. 7 на ж.к. "Надежда" в Аксаково са дали съгласието си за цялостно саниране на сградата. Това е първият договор за града. Днес подписи положиха кметът инж. Атанас Стоилов, областният управител Стоян Пасев и изпълнителният директор на Българска Банка за развитие Билян Балев.

Припомняме, че във Варна информационната кампания във връзка с програмата за саниране продължава. В районните администрации са създадени звена в помощ на хората при кандидатстване. Те разполагат и със специалисти, които дават правна консултация на всички управители на етажната собственост. Основните документи, с които се кандидатства по програмата, могат да бъдат намерени на сайта на МРРБ, както и на сайтовете на районните кметства.

Община Варна има свой публичен регистър на подадените заявления по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.  Повече информация вижте тук>>
Към Българската банка за развитие до момента има подадени 113 заявления от цялата страна, информираха преди време от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Четиридесет са сключените договора с банката - в градовете Враца, Варна, Плевен, Благоевград, Мадан, Момчилград, Димитровград, Смядово, Севлиево, Брезник, Петрич и други.

Регистрираните сдружения на собствениците в общините са почти 1 000, като най-голям е техният брой в София-град, Хасково, Благоевград и Пловдив, показват още данните.

Подадените заявления за интерес и финансова помощ са 266, като най-много са в Хасково, Благоевград и Кърджали.Вече има 194 одобрени заявления от общините за участие в Националната програма за енергийна ефективност.

Общо 146 са сключените договори между сдруженията на собствениците и общините.