Варненци отиват пред Министерски съвет да искат зоополиция

Протестът е на 13 март в 12 часа пред Министерски съвет

Група варненци се организират във Фейсбук и стягат багажа за София, където ще поискат от министрите създаването на действаща зоополиция. "С всеки изминал ден се увеличават случаите на жестоки посегателства върху хора и животни", обясняват мотивите си инициаторите.

"С този протест искаме да напомним на властимащите за техните ангажименти и обещания. Искаме да спре мълчанието по въпроса и да започнат да работят за реализирането на ефективна зоополиция към МВР,защото само така ще има правомощия да се справи с насилието над безгласните", допълват те. Протестът е планиран за 13 март.

"Знаем, че е работен ден, но молим всеки,който може да ни подкрепи. Много хора са на работа, но и министрите ще са на работа. Да си пуснем отпуск за един ден и да им покажем, че те работят за нас и ние като техни работодатели искаме да създадат зоополиция с правомощия", призовават защитниците на животните.

Протестът е организиран от НПО "Зоозащита" и е подкрепен от група "КГБ Контрол и грижа за бездомните животни" и варненската СНЦ "Право на живот по закон". Демонстрантите ще се съберат в 12 часа пред Министерски съвет.