Седесари поискаха изключването на Янко Станев, дават 7 дни

На конференцията, на която Янко Станев оглави СДС - Варна, половината от делегати са били от Максуда

Учредители на СДС - Варна поискаха повторното изключване на Янко Станев от партиятаВ Декларацията до НИС на СДС инициативна група настоява не по-късно от седемдневен срок да бъдат предприети действия по спазване на Устава, изразяващи се в отмяна на нелегитимната конференция, възстановяване дейността на законно избраното ръководство на градската организация и елиминиране на възстановеното членство на Янко Станев. 

Това стана ясно на пресконференция днес организирана от основателите на СДС- Варна Юлиян Гендов, Красимир Ангелов и Младен Енчев, на която присъства и учредителят на партията и екс кмет на Варна Христо Кирчев. 

"Янко Станев организира класически преврат. За съжаление в грубо нарушение на устава на СДС, НИС призна една мнима конференция и сега, 10 години след като беше изключен от СДС, той се връща на чело на партията във Варна", коментира Красимир Ангелов.

"Връщането на Янко Станев в СДС е все едно да назначат служебно Сюлейман паша за губернатор на Източна Румелия след Освобождението. Това е най-повратливият човек в политическото пространство на Варна, който 25 години успява да съчетае личното си присъствие в политиката с присъствието си в Общинския съвет, с присъствието си в бизнеса на Варна, с манипулирането на бюджета на града", коментира Юлиян Гендов. 

На конференцията преди малко повече от месец, на която Янко Станев оглави СДС - Варна, половината от делегати са били от Максуда, където е изборният му контингент, посочи още Красимир Ангелов. "Ще настояваме за отчетно-изборна конференция на седесари, а не на махалите от "Аспарухово", "Владиславово" и Максуда", завърши той. 

От Инициативният комитет са категорични и че не приемат братът на Янко Станев - Валентин Сатнев да оглави СДС-Варна вместо него, като компромисен вариант.