Починалият в мола - жертва на убийство (обновена)

Мъжът нито е бил бездомен, нито пиян. Издъхнал е вследствие на жесток побой, нанесен му от охраната в търговския център

Починалият тази събота мъж в Гранд Мол във Варна е жертва на убийство, научи Varnautre.bg. Той е издъхнал вследствие на тежък побой, нанесен му от охраната на търговския център. Извършителите са трима и са задържани. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Случаят е поет от Окръжна прокуратура и работата по него продължава.

В деня, в който 52-годишният мъж почина, от търговския център точно в 14:00 часа излязоха с официална информация, че на тяхна територия "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". 

Мъжът с инициали Н.П. обаче нито е бил бездомен, нито е починал от естествена смърт. Човекът е живеел на ул. "Райна Княгиня" във Варна. Бил е болен от шизофрения, но е пиел лекарствата си редовно. Не е бил агресивен, а напротив, дори много дружелюбен и хората в района са го познавали добре. За него се е грижел основно брат му.  Майка им е възрастна жена със заболявания. 52-годишният варненец имал традиция всеки ден да се разхожда до мола и автогарата.

Във фаталния ден мъжът е отишъл до търговския център на редовната си разходка. Охраната обаче решила, че е бездомник, който няма място в мола. След като са му нанесли жесток побой, го пуснали да си върви. 

Починалият не е бил пиян, а именно заради нанесените удари се олюлявал, преди да се строполи и издъхне пред Бюти зоната в търговския център. По неофициална информация, постъпила от граждани, това не е единствен случай, в който служители на фирмата, наета за охрана на търговския обект, се саморазправят с бездомници.

(+) 15:27 Около час след публикацията на Varnautre.bg от мола изпратиха следното съобщение до медиите: Във връзка с открития на 14.03. починал мъж на територията на търговския център са предприети процесуално-следствени действия. Ръководството на Grand Mall подпомага дейността на разследващите органи и е в готовност за 24-часово съдействие.

"Ние изказваме съболезнование на близките на починалия и ще окажем пълно съдействие на следствените органи за установяване причините за нещастния инцидент – заяви директорът на търговския център Иво Генов. Разграничаваме се от всички актове на насилие и саморазправа. Те не са и не могат да бъдат част от процедурите за работа в търговския център. Ще информираме медиите за всяка допълнителна информация, която постъпи при нас от полицията или други източници. Предприемаме допълнителни мерки за сигурност, които да гарантират на нашите многобройни посетители спокойствието и добрата среда, които те свързват с нашия търговски център".

Ръководството на мола ще изиска от фирмите, отговорни за сигурността на територията на комплекса, актуални официални декларации за спазване на процедурите, установени със Закона за частната охранителна дейност. Тези процедури са залегнали в Лиценза за частна охранителна дейност по чл. 5. ал. 2. от закона. Ще бъдат наложени всички произтичащи от закона за Частната охранителна дейност мерки.

Вижте всичко по темата 

Мъж умря в мола

Тримата охранители в мола убили жертвата си по особено жесток начин

Убийците от мола - на възраст между 20 и 25 години