Тримата охранители в мола убили жертвата си по особено жесток начин

Повдигнаха им обвинения

На тримата охранители, виновни за смъртта на 52-годишния мъж, с инициали Н.П. в Гранд Мол са повдигнати обвинения, съобщиха от Окръжна прокуратура. "Оперативните служби на МВР Варна, под прякото ръководство на разследващ полицай от 3-то РУ при ОДМВР Варна и наблюдаващия дежурен прокурор от ОП Варна разкриха тежко криминално престъпление, свързано със смъртта на лице с неустановена първоначално самоличност в Гранд Мол във Варна.

На трима души от охраната на Гранд Мол е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 и 11 вр. чл. 20 ал.2 от НК - за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин", посочва говорителят на обвинението Радослав Лазаров.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор, като предстои в следващите дни внасяне на искане в Окръжен съд Варна за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража". Началният етап на разследването не позволява излагането на повече подробности, допълват от прокуратурата.