От Англия изпращат кошарка и количка за самотна майка

Кашон с бутчета пристигна от София, жена дари пуйка

След публикация на Varnautre.bg за кампанията в помощ на самотните майки от Варна в редакцията ни валят запитвания от хора, желаещи да помогнат. В едно от тях жена поиска да се свърже конкретно с майка в нужда, която очаква бебе, за да насочи дарение от Англия към нея. Приятелките и в странство се организирали да изпратят кошарка, количка, дрешки и обувки за чаканото дете.

"Много хора се отзоваха, всеки ден носят дрехи и обувки, играчки и други вещи за самотните майки и за други нуждаещи се. Има нужда освен от храна и от дребна техника като пасатори и миксери. Успяхме да събрем и средства за осигуряването на обедите за около месец напред. Продължава кампанията, за да сме спокойни, че тези 280 майки и техните деца няма да останат гладни следващият месец", разказва инициаторът на акцията за Варна Никола Куташки. Той призова големите хранителни вериги и производителите да насочат към кухнята продуктите, на които предстои да изтече срока на годност. Има нужда от всичко - ориз, боб, леща, олио, консерви. Продуктите могат да се доставят направо в кухнята на ул. "Драва Собоулч" 7а.

В акцията се включват хора и фирми не само от Варна, похвалиха се организаторите. Наскоро пристигнал кашон с бутчета от София, а добра жена дарила пуйка от личното си стопанство.

"Напълно е възможно хората да даряват и зимнина, от кухнята разпределят помощите според потребностите", допълни Куташки. Той уточни, че с набраните средства се заплаща не само за храната. В някои случаи се покриват разходи за ток или други нужди. Най-голямото дарение до момента е от фирма в размер на 1160 лв. Същата фирма спасила преди две години от гладна смърт 50 човека, пребиваващи зимата в приюта на ул. "Анастасия Железкова". Куташки разказа, че тази зима отново имали кампания в помощ на 750 социално слаби варненци. Все още е в сила призива на организаторите всички, които имат нещо излишно - пари, дрехи, обувки, храна, вещи, да ги дарят за майките или за тези бедни хора.

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с Никола Куташки на тел. 0897 53 88 43.