Безплатни турове и беседи разкриват непознатото минало на Варна

Туризъм

27-03-2015, 13:52

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненски "прикази" (част първа)

Ще има възможност за посещение и обследване на част от обектите

Безплатни беседи и посещения на туристически обекти посветени на Стара Варна започват в морската столица. От 4 април до 10 май ще има единайсет безплатни лекции и турове запознаващи ни с миналото на Варна от ХІХ в. и първата половина на ХХ в.

Този период често се нарича в краеведските среди с романтичното название "Стара Варна" и крие в себе си безкрайно интересни истории, които определят развитието на града и дават представа за богатото културно-историческо наследство на морската столица

Беседите са хронологично подредени и в тематичен план засягат широк спектър забележителности и събития от Стара Варна. По време на тях ще видим редки снимки на някогашния град и ще чуем любопитни истории. Възможността за посещение и обследване на част от обектите създава предпоставка за по-голяма обществена ангажираност към проблематиката на опазването на културните ценности. Програмата на събитията може да видите ТУК »

Проектът "Непознатото минало на Стара Варна" се реализира в патньорство между НПО – Beehive Co-working Space/ Споделено работно място, варненската софтуерна компания "158 ООД", с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" на община Варна. Основна цел е популяризиране на културно-историческото наследство чрез поднасяне на исторически факти, снимки и документи. Проектът засяга темата за опазване на паметниците на културата и се стреми да формира необходимото отношение на варненци към тяхната градска среда.