С 3 милиона спасяват спешно главния водопровод на Варна (видео)

Морската столица връща блясъка си до две години

Държавата ще отпусне спешно 3 млн. лева на Варна за ВиК инфраструктура, съобщи министърът на МРРБ Лиляна Павлова в морската столица. "Състоянието на главния водопровод на Варна, който минава под канала море-езеро в района на Аспарухов мост и покрай жп линията, е в трагично състояние. Налага се спешна намеса, за да не се скъса той и без вода да остане цялата южна част на града - кв. Аспарухово, кв. Галата и всички околни селищни образувания, които се захранват от него", обясни Павлова.

Общо 30 млн. от държавния бюджет са насочени към Варна от началото на годината, посочи министърът. "Освен въпросните 3 милиона, тук са 10 млн. за Спортна зала, 8 милиона за основен ремонт на бул. "Княз Борис I" от Икономическия университет до "Почивка" и близо 9 млн. лева за проектиране на новия пристанищен терминал. За сезона ще бъде ремонтиран и остатъкът от пътя към Златни пясъци, който има сериозни проблеми", допълни Лиляна Павлова. 

"До две години Варна ще върне предишния си блясък", обеща пък премиерът Бойко Борисов. Това ще стане, след като бъде завършена магистрала "Хемус", чрез  ремонта на булевардите, който ще бъде последван и от реконструкция на останалите улици в града, както и с многобройните проекти, които са в ход", посочи Борисов. 

В момента премиерът и министрите са на инспекция в Двореца на културата и спорта във Варна, къде лично ще проследят как тече ремонта, който също се случва с пари от държавата.

ВИДЕО: Какво каза още премиерът по време на откриването на лъчеклиниката в "Света Марина"