Не се знае колко са затрупаните под хотела, загиналият е размазан (видео)

Останалите строители на обекта са се разбягали вероятно заради липса на трудови договори

Не се знае дали затрупаните под срутилия се хотел "Вероника" в комплекс Слънчев ден край Варна са двама или трима. Със сигурност има един загинал, който е буквално размазан, но никой не може да каже със сигурност колко са работниците под отломките, тъй като инцидентът е станал след края на работния ден. Точният час на трагедията е 17:45, когато пазачът и домакинът на обекта от фирмата - главен изпълнител по събарянето "Планекс", са си тръгнали. Това разказа шефът на Инспекцията по труда във Варна Иван Иванов. Цял ден работниците, които са от фирмата подизпълнител - "Бултранспорт Груп", се опитвали да започнат демонтаж на плочите на старата сграда, но заради липса на техника не успели.

След края на официалното работно време обаче, най-вероятно са започнали да режат арматури, тъй като на мястото на срутването са намерени машина за рязане на метал и бутилка с кислород.

В инспекцията по труда вече разполагат с ЕГН на един от затрупаните работници. Според тяхната проверка обаче се оказва, че този човек не се води никъде на трудов договор. Вероятно заради масовата липса на договори, останалите строители, които са били свидетели, са се разбягали.

Междувременно от фирмата подизпълнител представили документи, че те от своя страна са наели под-подизпълнител. Документите, които уреждат отношенията между втората и трета фирма, обаче, са без официални печати, посочи шефът на трудовата инспекция. "Извършваме проверка и за това, и докато не я приключим няма да споменавам името на трета фирма", посочи той. 

До момента на мястото на трагедията представители на "Бултранспорт Груп" не са се появили. Пълно съдействие оказвали представители на главния изпълнител на обекта - "Планекс", които имат и офис в района.

Всичко по темата досега:
19:18 Хотел се срути край Варна! Един е загинал, издирват трима под останките
20:28 С термокамери издирват оцелели под срутения хотел (видео)
20:46 Един от затрупаните започнал работа във фирмата преди 10 дни
21:18 Не се знае колко са затрупаните под хотела, загиналият е размазан (видео)
22:27 ДНСК се самосезира за срутилия се хотел

ФОТОРЕПОРТАЖ »