С термокамери издирват оцелели под срутения хотел (видео)

Фирма "Планекс" е наета за събарянето, а тя се е обърнала към подизпълнител

Пожарникари с термокамери обхождат руините на срутилия се хотел "Вероника" в комплекс Слънчев ден, за да проверят дали тримата затрупани работници са живи. Досега все още не са засечени признаци на живот от топлинните сензори, обясни шефът на пожарната комисар Тихомир Тотев. Предстои още един обход със специализираната техника и ако той също не даде резултат, спасителите ще започнат да издирват оцелели чрез почукване по металните конструкции, с надеждата те да са в състояние да им отговорят. 

Ако тази операция също не даде резулатат, ще започне разчистването на сградата, което ще отнеме няколко дни, тъй като са се сринали и десетте плочи на 11-етажния хотел "Вероника". 

На място пристигна Христо Димитров - представител на фирмата изпълнител на разрушителните дейности "Планекс". Той обаче обясни, че те са наели подизпълнител за събарянето. Това е фирма "Бултранспорт груп". 

По свидетелски показания към момента само четиримата работници са били на обекта. При опит да бъдат разпитани останалите, които са били с подемната техника, те са се разбягали. 

Всичко по темата досега:
19:18 Хотел се срути край Варна! Един е загинал, издирват трима под останките
20:28 С термокамери издирват оцелели под срутения хотел (видео)
20:46 Един от затрупаните започнал работа във фирмата преди 10 дни
21:18 Не се знае колко са затрупаните под хотела, загиналият е размазан (видео)
22:27 ДНСК се самосезира за срутилия се хотел

ФОТОРЕПОРТАЖ »