Надяват се да намерят оцелели в шахти и кухини под срутилия се хотел

Работник се разминал по чудо със срутването, излязъл да сменя бутилка с кислород

Операцията по издирване на оцелели под руините на хотел "Вероника" продължава и към този момент. Все още не са намерени нито тела, нито живи хора. Спасителните екипи се опитват да стигнат до шахта, в която е възможно да има оцелели, съобщи за Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. Все още обаче въпросната шахта се търси под развалините. Последната възможност да бъдат открити живи хора е под стълбището на хотела, където има кухина. 

За безследно изчезнали се водят трима работници. По информация на близките и родните на строителната бригада, които снощи се събраха на входа на Слънчев ден, за да искат информация, единият от затрупаните е Тодор Василев, вторият е Манол Манолов, а третият е с неустановено име. Загиналият е Борислав Асенов. 

Един от работниците е оцелял по чудо по време на срутването на хотел "Вероника", тъй като излязъл, за да вземе нова бутилка с кислород за ръчната машина за рязане на метал. Това разказа свидетел на срутването, който е брат на оцелелия.  

Той разказа още, че мистериозен шеф на бригадата, известен само като г-н Георгиев е накарал работниците да влязат и да започват да режат колоните, въпреки че преди това същия  господин е получил забрана от по-главни на обекта да вкарва хора в хотела. Георгиев обаче казал на работниците да влизат и да събарят колоните на първия етаж, като им обяснил, че когато сградата започне да пада, ще имат време да избягат от нея. 

"Г-н Георгиев се беше качил на хълма и като падна хотела, той изчезна", разказа работникът. 

Вижте всичко по темата 

Хотел се срути край Варна! Един е загинал, издирват трима под останките

С термокамери издирват оцелели под срутения хотел

Един от затрупаните започнал работа във фирмата преди 10 дни

Не се знае колко са затрупаните под хотела, загиналият е размазан

Хотел "Вероника" погреба работници

ДНСК се самосезира за срутилия се хотел

Цяла нощ продължи търсенето в руините на "Вероника"

Трети опит в търсене на оцелели

16-и час продължава спасителната акция на Слънчев ден

Телефонът на един от затрупаните даде свободно, спряха багерите

Събаряли "Вероника" на ръка, за да излезе, че е паднал сам?