Навръх Великден се гърмяха и клаха в още едно варненско село

42-годишен наръга в бъбрека домакина си, който му отговори с изстрел в главата

Варненска област все повече заприличва на Дивия Запад, където всеки вади пушка и нож, за да се разбере с опонента си. След мелето в Чернево на връх Великден, в която две ромски фамилии се стреляха, а резултатът е един загинал и двама с опасност за живота, в черната хроника по същия повод влезе и село Житница.  

Пак навръх празника около 22:35 ч. скандал избухва между двама мъже след употреба на алкохол. Декор на събитията и е частен дом в Житница, община Провадия. 42-годишен мъж от същото село ил на гости на  51-годишния собственик на къщата. След като избухнала свадата по-младият мъж наръгал с нож домакина си.  Малко по-късно, на улицата пред къщата, пострадалия 51-годишен мъж произвел изстрел със законно притежават пистолет и наранил 42-годишния в областта на главата.

Двамата са откарани в болница, където е установено, че вследствие на изстрела, 42-годишния мъж е с ожулване на главата (не е причинена средна телесна повреда), оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение. Установено е, че 52-годишния мъж е с прободна рана в областта на ляв бъбрек, но направените изследвания показват, че няма нанесена средна телесна повреда, пострадалият е настанен за лечение в болница, няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство, оръжието е иззето