Направиха първи проби на нощното осветление на шадравана до общинaта

Нова каменна облицовка, осветление, водни и музикални ефекти ще има шадраванът под Пантеона

Варна ще посрещне активния туристически сезон с обновени шадравани. До 7-ми май трябва да бъде пуснат фонтана край Понеделничния пазар, който ще бъде с нови струйници. Около 15-ти май ще приключи ремонтът на фонтана със сирените, дело на Кирил Шиваров, който се намира зад Морско казино, както и работата по обновяване на фонтана с жабите до детския кът в парка.

Нова каменна облицовка, осветление, водни и музикални ефекти ще има шадраванът под Пантеона, който трябва да е готов до 20-ти май. До края на месеца трябва да приключи работата и по полагането на нова каменна облицовка, струйници и ефектно осветление на шадравана на Червения площад, съобщи шефът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Петър Гърбузов.

Първи проби на нощното осветление пък бяха направени снощи на шадравана до сградата на община Варна. Той бе ремонтиран миналата година - с нови каменната облицовка, струйници и ефектно осветление, и тази година отново ще радва варненци и гостите на града с цветна феерия.

Продължава работата по най-големия шадраван на Варна на пл. "Независимост". В момента там се поставя хидроизолацията, предстои слагане на каменната облицовка.