12 май : Хармония с лечебна цел

Хороскоп

11-05-2015, 21:39

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

11 -17 май: Блокадата на Марс и Сатурн

Слънце в Телец, Луна в Риби. Астрологична картина на деня

Още в ранните утринни часове Луната навлиза в дълбоките води на зодиакалните Риби, от където ще упражнява обичайното за този знак разсейващо влияние. В условия на понижена концентрация и липса на каквото и да било желание за делова активност, тя ще отключи тенденциите произтичащи от противопоставянето на Марс и Сатурн. Така още с настъпването на деня ще усетим затруднения в общуването, съпроводено с нарастващо чувство за изолация и усложнения във взаимодействието с официални органи, както и липсата на каквато и да било възможност да действаме според плановете, намеренията и желанията си. А доколкото Марс вече е в Близнаци, откъдето определено ще подкрепя бързите макар и повърхностни действия, за сметка на концентрираните усилия в една точно определена цел, мнозина ще чувстват изгарящо желание да се занимават с няколко неща едновременно, последвано от досадно раздразнение от невъзможността да го сторят. Е намаляващата Луна ни напомня, че едва ли ще ни се удаде да променим нещо във вече съществуващите ситуации, така че би било мъдро да се съобразим с липсата на подходящи за действие условия и ако не можем да се оттеглим, то поне да не предприемаме нещо важно.
 
За тези, които не изпитват затруднения и раздразнение в състояние на покой, денят може да се окаже наистина прекрасен, особено в следобедните часове, които ще преминат под чудодейното въздействие на хармоничния обмен между Луната и Венера. Той подхранва чувствата, копнежът за приказна романтика и желанието за повече любов и хармония, което обичайно в този момент намира адекватен отклик. Използвайте го за да хармонизирате отношенията в семейството, с децата, родителите и близките. Повод за това могат да станат малки покупки или дейности, насочени към осигуряването на домашен уют и комфорт. Бъдете внимателни при пазаруването обаче, тъй като днес звездите осигуряват идеални условия за лъжци и мошеници от всякакво естество. Пазете вещите и парите си!

Работа и бизнес
Денят определено не е подходящ за важни преговори, работа с документи и официални инстанции, взаимодействие с органите на властта и администрацията, обсъждането и взимането на решения касаещи стратегически цели в деловия живот и кариерата. Подчертаната склонност към бягство от реалността ще внася допълнителни усложнения, така че най добре днес се заемете с рутинна работа, при която вероятността да допуснете грешки е минимална. Бъдете критични към думи и предложения, идващи от хора със съмнителна репутация и такива, които все още не са заслужили доверието ви.

Здраве, хранене и красота
Вероятно още в сутрешните часове ще почувствате спад във виталитета и най-вече в настроението, който с напредването на деня може да се развие в тотална апатия и дори депресия. Би било добре ако можете да посветите този ден на почивка, релаксиращи процедури или просто да се разходите безцелно и да почерпите сили и настроение от природата. Ако това е невъзможно то поне се постарайте съзнателно да избягвате хора и ситуации които ви изчерпват физически, емоционално или ментално. Денят се отличава с подчертана тенденция към депресивни състояния и суицидни прояви, а във вечерните часове и към злоупотреба с алкохол и опиати, поради подчертания стремеж към бягство от реалността. Точно сега обаче ефектът и въздействието им върху организма е в пъти завишен. водните процедури и почивката в релаксираща обстановка и хубава музика ще се окажат далеч по ефикасно и безопасно средство. За външния вид положете обичайните грижи но се постарайте да подчертаете женствеността или мъжествеността си.