19 май : Освободете съзнанието си

Слънце в Телец, Луна в Близнаци. Астрологична картина на деня

Вторник се очертава като изключително жив и подвижен ден, като още от ранна утрин мнозина ще последват силния си стремеж към интензивно общуване, обмен на информация, интелектуална и делова активност. Ще искаме да демонстрираме знания, умения и осведоменост по различни въпроси, а да привличаме вниманието в публичното пространство ще ни се отдава със завидна лекота. За съжаление обаче резултатите от тази обществена активност няма да оправдаят очакванията ни. Стационарната позиция на Меркурий, подсказва липсата на промяна и напредък именно в тези теми, намиращи се под негово владение. Така срещите, пътуванията и запознанствата вероятно ще преминат на празен ход без да оправдаят заложените перспективи и нагласи за многообещаващи резултати.
 
Въпреки това, денят ни обещава възможности и приятни изненади. Разговорите макар и не съвсем ползотворни, ще бъдат източник на удоволствие и възможност да се запознаем с нови, неизвестни до момента перспективи. Те едва ли ще задоволят текущите ни нужди, но пък могат да се окажат източник на бъдещи намерения и начинания. Освободете съзнанието си от навици и стереотипи за да можете да видите новите възможности за себе си и да разпознаете нови, по-ефективни модели на поведение.

Работа и бизнес
Денят ще бъде активен и ползотворен, в случай че си позволите плаващ график с отворени възможности да се нагаждате към текущите обстоятелства. Новините може и да не ви зарадват, но със сигурност ще ви помогнат да нагодите представите си към по-далечните перспективи и алтернативни възможности. Упоритото придържане към стари модели и концепции така или иначе няма да ви помогне. В бъдеще със сигурност ще трябва да се нагодите към новите условия а липсата на достатъчно гъвкавост сега, може да се превърне в сериозна пречка за напредъкът по стратегически за бизнеса и кариерата цели. Засега обаче, се въздържайте от поемането на нови ангажименти и се концентрирайте върху реорганизация на работата си и необходимостта от подмяна на моделите и методите.

Здраве, хранене и красота
Протича естествена настройка на организма и психиката за целия лунен месец. През този период не бива да нарушавате хармонията и спокойствието около вас по никакъв начин, а в менюто е препоръчително да се придържате към лек, вегетариански режим.Всички физиоологични процеси са в застой, а налягането в клетките е твърде голямо, поради което не е желателна каквато и да било външна намеса.Удачно е да обмислите промяна в имиджа, да моделирате желания от вас образ за себе си, да изберете нова прическа, да потърсите информация за нови козметични средства, осигуряващи адекватна грижа за кожата според моментното и състояние.