Две дами от Варна декларираха милиони

Парите

20-05-2015, 11:55

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Милионерите във Варна се увеличиха

Най-богатият варненец е спечелил малко над 6 млн. лв.

Над 36.5 млн. лв. са спечелили 18-те варненци, деларирали доходи от над един милион лева за миналата година. 10 от тях са получили доходите си от трудови правоотношения, а останалите от стопанска дейност, наеми и други източници, уточниха от Териториалната дирекция на приходната агенция в морската столица.

Сред варненските милионери има две жени. Най-възрастният е на 67 години, а най-младият на 28 години. Най-богатият варненец е на 38 години. Той е декларирал доходи от трудови правоотношения малко над 6 млн. лв. Почти същите доходи е декларирал в НАП Варна и чужденец, който ги е придобил от прехвърляне на права или имущество.

Данните от обработените до момента декларации за доходите в страната показват, че общо 545 млн. лв. са спечелили 259-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв. Варна се нарежда на второ място след София, където милионерите са 129.

Най-много са получили 259-те от трудови и приравнени правоотношения – 226 млн. лв., следват доходите от прехвърляне на права и имущества – 147 млн. лв. и тези от стопанска дейност като едноличен търговец – 103,1 млн. лв.

Сред "българските" милионери има петима чужденци, които са спечелили общо 14 млн. лв., като 10 млн. лв. от тях са доходи от прехвърляне на права и имущества. И петимата са мъже.