21 май: Да си поговорим за Венера

Хороскоп

20-05-2015, 16:01

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Телец: Търпение и широко отворени към света очи

Слънце в Близнаци, Луна в Рак. Астрологична картина на деня. Съединението на Луната и Венера, в дома на Луната - Рак, отбелязва най уютно-домашния момент в годината, когато имаме възможност да се насладим на топлината и любовта на тези които обичаме.

Въпреки че дните след появата на първия Лунен сърп предполагат наличието на висока степен на активност и екстравертно поведение, в четвъртък мнозина ще почувстват засилващо се желание да се оттеглят във вътрешния си свят и стремеж да го защитят от външно влияние. А фокусът на вниманието ще се преносочи към грижите за себе си, за семейството и домът и най-вече за личното емоционално удовлетворение. Ще станем по-чувствителни, но и по-раними, особено дамите, които сега ще усещат с болезнена острота суровия натиск на Уран и Плутон върху Венера.

 
Да си поговорим за Венера. В дома на Рака, където са позиционирани семейството и базовите структури осигуряващи емоционален и битов комфорт, за жените тя е символ на любовта, грижата и доверието, обуславящи собствената им реализация в семейния кръг. За мъжете тя е грижовната, майчински любяща жена, даряваща  мекота и отдаденост. Контактът и с Плутон сега противопоставя тези принципи на фатално силните страсти, желанието за притежание, ревността и произтичащите от тях ненавист и отхвърляне и ни поставя в ситуация на избор. Независимо дали преживявате напрежение и натиск породени от вътрешни диаболични емоционални състояния или обективни житейски ситуации, помнете че за любовта отговаря само и единствено Венера и истинската любов сега можете да намерите, почувствате и укрепите, само ако изберете нежността, грижата и защитата на съкровената близост, пък било то и в рамките на една делнична, придобила вече качествата на "домашна" връзка. Не позволявайте на външните обстоятелства, чуждите интриги или собствената ви ревност да разрушават хармонията във взаимоотношенията ви. Подкрепете Венера и нейния стремеж за повече топлота, душевност, близост, доверие и дълбочина в чувствата и взаимоотношенията. Ако у вас са се настанили негативни чувства, проявете сдържаност и не ги провокирайте и в партньора. А ако става въпрос за външни обстоятелства или вътрешни съпротиви и колебания, доверете му се и ги преодолейте заедно, но не им позволявайте да разрушат любовта ви.
 
Във вечерните часове, съединението на Луната и Венера ще ни осигури идеалните условия да си погрижим за тези теми. Едва ли съществува по уютно-домашен междупланетарен обмен, поради което това е най-подходящия момент за срещи с близки и любими същества, искрени признания и демонстрация на загриженост и близост. Контактът на Луната и Венера, в знака на Луната, в общия случай се случва веднъж годишно и отбелязва момент в който сме най-чувствителни към изразяването на сърдечни чувства и привързаности и имаме възможност да усетим топлината и обичта на любимите си хора, както и да ги изразим.

Работа и бизнес
Началото на деня ще донесе творческо вдъхновение, което ще бъде изключително ползотворно за хората на изкуството и тези чиято работа е свързана с генерация на идеи и сюжети. Що се отнася до по-практичните дела денят може да се окаже разочароващ. Съществува риск от грешки при работа изискваща прецизност и точност, както и съществени загуби при финансови инвестиции и операции. Липсата на равновесие, справедливост и целесъобразност в разпределението на общите ресурси, може да породи сериозни кризи в деловите партньорства.

Здраве, хранене и красота
Стомахът и особено чувствителен днес затова пристъпвайте внимателно към избора на храни и продукти. не си правете експерименти с менюто и избягвайте трудно смилаеми храни. Преустановете диетите за редуциране на теглото и лечебното гладуване.сега те ще имат обратен ефект и със сигурност ще повлияят негативна на настроението и самочувствието ви. Кожата ще усвои пълноценно всички подмладяващи и хидратиращи грижи. Косата, по-добре оставете да почива.