Постановката "Хъшове" открива фестивала "Варненско лято"

Варна Лайф

01-06-2015, 12:23

Снимка:

clubz.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

МТФ "Варненско лято" 2011 в търсене на мечтите и копнежите на новото време

В програмата на 23-то издание са включени 29 заглавия

Постановката "Хъшове" на Народния театър "Иван Вазов", която чества 10-годишен юбилей, ще открие 23-то издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято" тази вечер. В дните до 11 юни на няколко сцени в града зрителите ще могат да видят най-доброто от българския театър през изминалия сезон, чужди трупи, специално поканени за фестивала арт-събития.

В програмата са включени 29 заглавия, разпределени в четири модула: "Българска селекция", "Международна селекция", "Програма Шоукейс" и "Паралелна програма".

За първи път у нас ще гостуват знаменитият италиански режисьор Пипо Делбооно и чешкият му колега Ян Микулашек, чиито спектакли показват различните лица от съвременния светвен театър. Акцент в тазгодишното издание е и холандското представление "Жизнено пространство", вдъхновено от филмите на Бъстър Кийтън, както и танцовият дует "Дистанция" на Луис Марафа и Антонио Кабрита с номинации за най-добра хореография в Португалия.

Фестивалът "Варненско лято" ще покаже и театрални продукции, излъчвани по сателит, от програмата на "Национален театър Лондон на живо" и множество съпътстващи събития, които несъмнено са истинска провокация към публиката.