Лекари се борят за живота на бито момиченце

Има съмнения и за блудство

Момиченце на година и девет месеца е прието в изключително тежко състояние в университетската болница "Света Марина" във Варна около 2 часа тази нощ.

Детето е в критично състояние, със следи от системно малтретиране, съобщи ръководителят на Първа детска клиника проф. Виолета Йотова. То е в кома, настанено е в реанимация, а лекарите се борят да спасят живота му. Първоначално детето е било прието в шокова зала в болница "Св. Анна", след което е транспортирано в университетската болница.

Детето е от Каменар. Има сведения и че баща му е извършвал с него блудствени действия. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден от майката на детето, по думите на която бащата е малтретирал системно малката. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Раследването се наблюдава от Окръжната прокуратура във Варна. Разпоредени са разпити пред съдия, експертизи и други, съобщиха от държавното обвинение, откъдето заявиха, че допълнителна информация може да бъде изнесена на по-късен етап. За случая са сигнализирани и социалните служби.

Това е втори случай на пребито дете за последния месец и половина. В началото на май в УМБАЛ "Св. Марина" със следи от побой и в много тежко състояние бе приета двегодишната Сияна от търговищкото село Кралево. Майката на детето бе арестувана, а малката Сияна бе предоставена на грижите на приемна майка.