Премиер и четирима министри днес във Варна

Румяна Бъчварова на посещение в Игнатиево, Христо Иванов търси нов терен за Съдебна палата

Премиерът Бойко Борисов се очаква да пристигне днес във Варна, научи Varnautre.bg. С него около обяд трябва да кацнат и трима министри – на вътрешните работи Румяна Бъчварова, на правосъдието Христо Иванов и на туризма Христина Ангелкова. Тук е и министърът на младежта и спиорта Красен Кралев.

Все още не е ясна официалната програма за визитата на голяма част от правителството в града. Очаква се вицепремиерът Румяна Бъчварова да посети град Игнатиево, където и тази сутрин имаше няколко полицейски коли и обстановката все още не е спокойна.

Министър Ангелкова ще се включи в конференцията на Международната федерация по ски, която започна снощи в хотел "Интернационал" в курорта "Златни пясъци". Министър Кралев участва в инспекцията на ремонта на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта заедно с председателя на федерацията по волейбол Данчо Лазаров.

Правосъдният министър трябва да избере ново място за бъдещата Съдебна палата в града, научи Varnautre.bg. Според правителството сегашният проект за 120 млн. лв. е прекалено грандомански, а сумата непосилна. Освен това за част от парцела на ул. "Парижка комуна" все още се водели съдебни спорове.

Освен това такава голяма сграда в района на колхозния пазар окончателно ще блокира движението по улиците наоколо. За това ще бъде направен нов проект, за който се търси и по-подходящо място. Един от терените, който областният управител Стоян Пасев ще покаже на министъра, е цирковата площадка, голяма част от която е собственост на варненския затвор и на практика е на подчинение на правосъдното министерство.

Все още не е ясна програмата на премиера във Варна. Засега визитата му е неофициална и включва обяд в резиденция "Евксиноград" с гостуващ в България еврокомисар.