Бащата на 1,9-годишната Станка се опитал да я убие умишлено

Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянен арест

Обвиниха в опит за убийство бащата напребитото бебе от Каменар. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна е започнало разследване срещу Милко Стоянов за опит за убийство на малолетното дете Станка - на 1 година и 9 месеца. На 2 юни Стоянов е направил опит умишлено да умъртви детето, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини престъпление по чл. 116 ал.1, т.4, във вр. с чл.115 НК, във вр. с чл. 18 НК. Милко Стоянов е привлечен като обвиняем и за блудство с малолетното дете - престъпление по чл. 149 ал.1 от НК.

По делото се провеждат разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на детето. Назначена е комплексна психологично - психиатрична експертиза на обвиняемия Стоянов.

Милко Стоянов, който живее в Максуда, където е известен с името Мюмюш, е привлечен като обвиняем и е задържан с прокурорско постановление до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжен съд - Варна за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Стоянов.

Бебето Станка бе прието в Спешното на Окръжна болница в много тежко състояние през нощта на 2 юни. Оттам детето бе транспортирано до Терапията, където лекарите и в момента се боирят за животата на момиченцето. Над него са извършвани истемни зверства било е биот, хапано и насилвано от баща си. Малката Станка и майка Янка живеят в Каменар, а бащата е от Максуда. Освен детенцето той редовно вързвал за стол и пребивал и жена си.