8-14 юни : Ръка за сбогом на миналото

Астрологична картина на седмицата

Ако досега не сте имали възможност да изявите себе си и да разгърнете личния си потенциал, тази седмица ще ви предостави шансове за това. Особено от понеделник до четвъртък, когато астрологичната обстановка предлага богати предпоставки за енергичните и амбициозни личности. Слънцето и Марс, двете планети обуславящи енергичността ни се намират в хармоничен обмен с Юпитер и Уран, които обуславят разширяване на възможностите, помагат ни да действаме както в съществуващите рамки, така и извън тях. При това не без надеждната подкрепа на приятели и покровители. Неочаквани събития и ситуации могат да ни открият принципно нови полета за себереализация, или да ни помогнат да намерим приемлив изход от сложни ни нееднозначни ситуации.
 
От четвъртък до събота, Меркурий ще застане в стационарна позиция, а това означава че във всички информационни сфери и дейностите свързани с общуването, образованието и транспорта ще настъпи пауза. Планираните срещи и пътувания могат да бъдат отменени, а и някои от досегашните ни представи и намерения изведнъж ще загубят смисъл и актуалност. Най-добре не планирайте нищо съществено за тези дни, за да си спестите чувството за напразно загубено време. Затова пък имаме възможност за финален анализ на миналия опит, който ще ни позволи да "махнем с ръка" на съществуващи съмнения, психологически бариери и остарели стереотипи, за да започнем през следващата седмица да действаме според обстоятелствата и собствените си желания.
 
През почивните дни съвпадът между слънцето и Марс ще бъде вече точен, в тъмната фаза на Луната, без да получава благородната подкрепа на Юпитер и Уран. Тази ситуация може да създаде предпоставки за изблици на агресия и стремеж към постигане на целите на всяка цена, най вече по отношение на интелектуалните ни стремежи и отстояването на личното мнение и позиции. На фона на стационарния Меркурий, подобни сценарии са си чисто разпиляване на ментална и физическа енергия. В последния, завършващ етап от лунния цикъл, не разполагаме с излишък от енергия, а и възможностите ни да повлияем на хода на събитията и да изменим ситуациите са несъществени. Най-добре си починете качествено. Дамите, добили особено усещане за собствената си уникалност, под въздействието на Венера в Лъв, ще бъдат склонни към спонтанни и неангажиращи флиртове. Спонтанни и неангажиращи трябва и да си останат, тъй като при съвпадът Слънце-Марс мъжете видимо стават по-ярки, харизматични и самоуверени, но уви по-скоро само на думи и обещания. Не разчитайте много на новите запознанства обещаващи стремително развитие на летни романси. 
 
На всички пожелавам успешна и ползотворна седмица!