Аксаково и Дългопол в Топ 10 на данъчните измами в САЩ

Крими

11-06-2015, 16:28

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Замесени са в измами за стотици хиляди долара

Три български града, два от които във Варненска област, попадат в Топ 10 на данъчните измами в Америка. Аксаково, Дългопол и Габрово са замесени в измами за стотици хиляди долари във вреда на американския бюджет, съобщава българската телевизия зад Океана BIT.

Откраднати самоличности, фалшиви адреси и едни същи банкови сметки са използвани за престъпната схема. Данъчните власти в Америка са установили щети за милиарди долари.

Става въпрос за откраднати самоличности и използване на фалшиви номера на социални осигуровки, са установили разследващите. Друга схема е използването на един и същи адрес, на който са подадени десетки данъчни декларации.

Най-много са подадените документи от един адрес в Дългопол – 260, на който данъчните са върнали близо 125 хил. долара. От Аксаково от един адрес са подадени 160 декларации и са получени 77 хил. долара. От габровски адрес са подадени 80 декларации и са върнати над 45 хил. долара.

Съмнителни адреси има и от други държави като Ирландия, Литва и дори градове в САЩ. В друга схема измамниците използват имена и номера на социални осигуровки на нищо неподозиращи хора. Измамниците вземат т. нар. tax refunds, възстановяване на платен данък, преди това да направят лицата, които имат това право. Тази измама коства всяка година милиарди долари.

Доклад на американските данъчни власти показва как към една сметка са изплатени над 600 000 долара tax refunds от 150 различни човека. Хората разбират чак по-късно, че са станали жертва на измамата. Проблемът е, че и самите данъчни разбират за нея едва след като вече са превели парите на измамниците.