12 юни: Ретроспективното отражение на Меркурий

Хороскоп

11-06-2015, 21:14

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

8-14 юни : Ръка за сбогом на миналото

Слънце в Близнаци, Луна в Овен - Телец. Днес Меркурий възстановява нормалното си движение и носи важни послания.

В петък активната част на деня ще премине под въздействието на празния ход на Луната-време на неопределеност, в което ефективността от нашите усилия значително намалява, а опитите да повлияем по някакъв начин на събитията, ситуациите или наличните резултати остават безуспешни. Или иначе казано, това е време на покой и оттегляне от суетата на живота.
Разбира се, както във всичко друго, така и тук бихме могли да открием смисъл и полза. Изтича един доста активен, напрегнат и нееднозначен период и днес ще разполагаме с удобни предпоставки за да осмислим и интегрираме в съзнанието си опитът от преживяното. Достатъчно удобни и на време, за да намалим скоростта, която за някои, може би е достигнала твърде високи стойности през последните дни. Ако сте намерили приемлив изход от сложни и нееднозначни ситуации, днес ще имате възможност да разгледате последствията от него от всички възможни аспекти. И ако през следващата седмица, все още не са се появили фактори и обстоятелства които да ви разколебаят ще можете смело да пристъпите към реализацията му. Ако пък сте вдъхновени от новаторски идеи, или желание за генерална житейска промяна, възможността да ги обмислите на спокойствие също е добре дошла. Във време в което не бива да прибързваме с изводите и решенията, липсата на условия за активни действия е истински дар от Вселената и е по-скоро предпазна мярка отколкото препятствие. 
 
Само след няколко дни информацията с която сега разполагаме и условията с които трябва да се съобразим ще претърпят коренна промяна и ще ни дадат възможност да добием наистина адекватна представа обективната реалност. А и Меркурий, възстановяващ нормалното си движение вероятно ще ни донесе новини, които ще обезсмислят настоящите ни тревоги и възможности да възстановим динамиката и развитието на онези процеси които осмислят ежедневието ни. Онова от което се нуждаем сега е непробиваема увереност в собствените сили и възможности, а за да я имаме е необходима пълна яснота относно предпоставките и условията в които ще трябва да действаме през следващите месеци. Дайте си време за да я постигнете. И ако през последните три седмици представите ви за света и обкръжението ви са се променили, ако сте получили ясни указания че трябва да смените приоритетите си, ако в живота ви са настъпили промени, към които трябва да се приспособите, или допуснатите грешки са ви поставили в безизходна ситуация, сега имате възможност да обмислите всичко на спокойствие. Дай Боже с вяра към мъдростта на живота, който най-добре от всички ни знае на кое и на кого къде му е мястото.
 
В късният следобед, преходът на Луната в Телец, ще ни прикани да се погрижим за личният си комфорт. Удобен момент да се оттеглим за спокоен отдих у дома или сред природата и да се порадваме на простичките житейски радости. Важните решения и постъпки ще трябва вече да почакат до средата на следващата седмица, а новините които ще ни подскажат приемливо адекватни и надеждни тенденции в бъдещето, можем да очакваме едва в неделя вечерта. Разполагаме с достатъчно време за да осмислим и интегрираме посланията на Меркурий, а те най-общо се свеждат до това: Не можем да разчитаме на напредък в бъдещето, ако не отстраним грешките от миналото, включително остарелите или нереалистични представи, модели и методи на действие и общуване, ако не нагодим адекватно социалните и интелектуалните си интереси към обективните условия и настоящите си нужди, ако не предаваме посланията си правилно или не вникваме в съдържанието на посланията отправени към нас.
 
Спокоен ден, смислени послания и ценни прозрения за всички!