Капитанът се съгласи да се състезава за "Кораб Варна"

Папазов влиза в надпреварата за кмет

Бившият министър на транспорта от кабинета "Орешарски" и екс шеф на варненското пристанище кап. Данаил Папазов е приел да бъде издигнат за независим кандидат за кмет на предстоящите местни избори от гражданската инициатива "Живот за Варна". По думите на един от инициаторите - Тодор Йотов, който е преподавател във Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров", списъкът от 30-те известни личности от различни сфери, които подкрепиха номинацията на Папазов, още преди да я е приел, е набъбнал тройно.

"Смятам, че сегашното управление на града е добро и аз самият съм гласувал два пъти за Иван Портних, но мисля, че градът може да се управлява още по-добре", коментира Йотов. 

На въпрос ще се търси ли подкрепа от определени партии за Папазов, Йотов поясни, че в неделя - 28 юни ще се проведе съвместна пресконференция на кандидата за кмет и гражданската инициатива, на която предстои тези детайли да бъдат уточнени публично. 

"Живот за Варна" е инициатива от бизнесмени, спортни деятели, медицински специалисти и други, които се спрели на Папазов, тъй като в него виждали безпартиен човек с безспорни управленски качества. Дело на гражданската инициатива бяха билбордовете с надпис "Кораб Варна търси капитан", с които искали да  предизвикат кап. Данаил Папазов да приеме номинацията им.