Дилър с 12 присъди - пак задържан за наркотици

Крими

07-07-2015, 16:27

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

28-годишният мъж е разследван за притежание на амфетамини, предназначени за продажба

Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Силистра за "задържане под стража" на 12 пъти осъждан мъж.  Стилиян Алексиев е разследван за притежание на амфетамини, предназначени за продажба. Преди 2 седмици,  при полицейска акция от дома на Стилиян, който живее с родителите и с брат си са иззети 13 пликчета със следи от амфетамини, както и голямо количество от същото забранено от закона вещество. На 26 юни тази година Силистренския окръжен съд е определил най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо 28-годишния мъж.

Днес втората съдебна инстанция потвърди всички изводи за ареста на обвиняемия, които са съобразени със събраните в хода на разследването материали, с гласните и с другите доказателства. Според тях Стилиян редовно е продавал наркотични вещества на зависими лица. Въпреки, че от самото начало на следствените действия обвиняемият твърди, че откритите в дома му вещества и материали принадлежат на брат му, и този съд намира, че е обосновано предположението за съпричастието на Стилиян към престъплението, за което  е привлечен. Разследването е в началото и предстои извършване на множество процесуално следствени действия. Реална остава и опасността ако е на свобода Стилиян да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Той има 12 присъди в биографията си, в това число и за наркопрестъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава ареста на Стилиян Алексиев от Силистра, разследван за притежание на амфетамини, предназначени за продажба не подлежи на обжалване.