Таблет, почетен знак и премия за шампионката Микаела

Животът

13-07-2015, 20:18

Снимка:

Животът в Чифлика

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осмокласничка, преборила рака, донесе злато и сребро от Москва

Деветокласничката от Техническата гимназия във Варна победи рака и спечели злато и сребро в Москва

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин награди 15-годишната ученичка в варненската Техническа гимназия Микаела Михалева с таблет, а кметът на Долни чифлик Борислав Натов я отличи с грамота, почетен знак на общината и парична премия. 

Микаела участва в световните "Игри за победители". В тях се включиха 499 деца от 15 държави, които са спечелили битката с рака. Михалева стана световна и вице шампионка и се върна със златен и сребърен медал от Москва. Тя е преминала успешно лечение на онкозаболяване на костите и сега, въпреки, че се придвижва с патерица, води пълноценен живот и спортува.

Деветокласничката учи компютърна техника и технологии в Професионалната техническа гимназия във Варна. В Москва тя грабна златния медал в дисциплината бягане с помощни средства, стана сребърна в турнира по шах и бе на крачка от бронза при стрелбата с пушка от седнало положение.

"Поздравявам те за силния дух, себеотрицание и волята за победа. Ти си пример как човек, попаднал в тежка житейска ситуация, преодолява себе си и здравословните си проблеми и води пълноценен живот, а не става подвластен на отчаянието", каза вицепремиерът Ивайло Калфин.

Кметът на Долни чифлик Борислав Натов също поздрави Микаела и заяви, че общината ще продължава да й помага, както и на семейството й. Натов пожела на борбеното момиче да постигне мечтите си и да става все по-силна по пътя към върха.