Бойко Борисов се гордее с Варна

Мисия Варна

17-07-2015, 18:31

Снимка:

Иван Тарлев/I.T. Design&Photography

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат новия фонтан на площад "Независимост” до дни (видео)

Премиерът впечатлен от Морската градина и фонтаните

Новата визия на Морската градина и централната пешеходна зона на Варна явно са впечатлили силно премиера Бойко Борисов. Премиерът е споделил в социалната мрежа Facebook пост на кмета Иван Портних, който е публикувал няколко снимки на новите придобивки на морската столица.

Градоначалникът е представил на вниманието на потребителите нощен изглед от главната алея в Приморския парк, на обновените фонтани, както и на изпъстрените от най-различни цветя алеи.

Припомняме, че до дни трябва да бъде напълно готов и новият пеещ шадраван на площад "Независимост", който се очаква да бъде една от нй-големите атракции на обновения център. Изключително съвременното управление ще даде възможност шадраванът да бъде синхронизиран с мелодиите и светлините, които ще възпроизвежда.

Служители на фирмата, които изграждат водното съоръжение, днес тестваха ефектното осветление. Пробата показа, че всички LED тела работят в норма. През следващата седмица ще бъде направен и цялостен тест на фонтана – осветление, музикално оформление, водни помпи.

Междувременно беше изпробван и новият сух фонтан на площад "България“, а в началото на седмицата бяха проверени и всички пожарни хидранти по цялата пешеходна зона, които предстои да бъдат въведени в експлоатация.

С пълната промяна на фонтана на "Независимост" приключва цикълът на възстановяване на фонтаните в града. Ремонтите по центъра обаче не са приключили окончателно. Най-вероятно компактни групи от изпълнителите ще продължат да работят и в близките месеци.