Полагат противоударна настилка на детска площадка в Морската

Започва и монтаж на нови люлки

Работата по ремонта на най-голямата детска площадка в Морската градина – зад Летния театър, напредва. Готова е основата, върху която ще бъде изградена противоударна настилка. Успоредно започва и монтаж на новите люлки, съобщи заместник-кмеът Христо Иванов. На мястото, което до скоро бе зона с потрошени и опасни уреди за игра, ще бъде изграден съвременен детски комплекс за забавления.

Обновяването на площадката е част от мащабната програма на Общината за осигуряване на безопасни и удобни условия за игри на децата. В момента се извършват ремонти и се изграждат нови 150 игрови зони в целия град от общо 230 предвидени. Предложенията за мястото и подбора на терените са направени от районните кметове.

Варна ще бъде първият град в страната, който ще реши проблема със старите и опасни детски площадки, които задължително трябва да отговарят на нови стандарти, описани в Наредба 1 на МРР, МВР и Агенцията за закрила на детето. Според нормативния документ това трябва да стане най-късно до края на 2016 г.