Запечатан заради антракса обект продължил да работи

Срещу собственика на заведението е образувано бързо полицейско производство

Един от 23-те обекта, които са зареждали от заразената с антракс транжорна "Дари-Пламен Илиев" в кв. "Аспарухово", е продължил да работи, след като е бил запечатан от Агенцията по безопасност на храните до излизане на пробите. Става дума за бистро в Западна промишлена зона, който в списъка е посочен като обект за бързо хранене "Пипилота" до Пивоварен завод, научи Varnautre.bg. 

Кръчмата е била запечатана на 23 юли в 11:00 часа. На следващия ден - 24 юли инспектор от от Областна дирекция по безопасност на храните - Варна отива на проверка и установява, че заведението, което е собственост на 70-годишен варненец, работи. 

Инспекторът сигнализирал в полицията и заведението е отново запечатано. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна. Срещу собственика на заведението е образувано бързо полицейско производство по чл. 277 от НК - зa съзнателно премахне или повреди печат, поставен на законно основание от орган на властта, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от сто до триста лева.