Безводие мъчи жители на "Изгрев" в жегите

Мисия Варна

01-08-2015, 15:55

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жителите на кв. Изгрев не искат магистрала

Хората склонни и на временно водоснабдяване

Временно водоснабдяване да бъде изградено в кв. "Изгрев" настояват жители на района, в част от който няма изградена инфраструктура. Липсата на водоснабдяване и канализция се усеща особено тежко в летните горещи дни, в които се налага семейства с деца и възрастни хора да си носят туби с вода или цистерни от поне 2 км. В същото време плащат данъци, които по думите им, са по-големи от тези за благоустроения кв. "Владиславово".

Според жители на Изгрев" единственото, което се е направило след приемането на Общия устройствен план на Варна, е картографиране от фирма по кадастъра. Същевременно собственици на терени имат желание да строят, но са възпрепятствани заради дългогодишните проблеми с липсата на пътища, електроснабдяването, водоснабдяването и сметосъбирането в по-отдалечените от околовръстния път участъци.

Към момента водоснабдяване имат само имотите в ниската част на квартала, който е със статут на такъв от повече от три десетилетия, и то изградено с лични финансови средства.

В подкрепа на искането за временно водоснбдяване, което да предшества изграждането на цялостна инфраструктуар в района, са събрани близо 300 подписа. Подписката е внесена в райното кметство и общината, а излъченият Инициативен комитет за решаване на проблема, очаква среща с представители на местната власт.Хората са готови и на протестни действия и гражданско неподчинение при липса на реакция.