Започна тактическото учение с бойни стрелби край Шабла

Новините

25-08-2015, 11:07

Снимка:

Министерство на отбраната

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

По време на стрелбите ще бъдат използвани зенитно-артилерийско въоръжение и различни типове зенитно-ракетни комплекси

Тактическо учение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана започна вчера, на зенитния полигон на Военновъздушните сили край Шабла. В четиридневното учение участват над 750 военнослужещи от Военновъздушните сили, над 460 военнослужещи от Сухопътните войски, над 200 военнослужещи от Военноморските сили и екипи от Служба "Военна полиция" и Гранична полиция. През тази година в учението участват и до 60 военнослужещи от зенитно-ракетен дивизион на Военновъздушните сили на Словашката република.

По време на стрелбите ще бъдат използвани зенитно-артилерийско въоръжение и различни типове зенитно-ракетни комплекси от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили. В "Шабла – 2015 г." ще участват и изтребители МиГ-29, самолети Су-25 и L-39 и вертолетите Ми-17.

Целта е да бъде усъвършенствана системата за командване и управление, както и да се повиши подготовката на формированията на Българската армия за противовъздушна отбрана и действията на авиацията по унищожаване на въздушни и надводни цели.