Вдигат протест срещу заличаването на пешеходна пътека

Мисия Варна

14-09-2015, 15:15

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Недоволните сложиха макет на зебра между двете платна на бул. "Левски"

Жителите на кв. "Левски" излизат на мълчалив протест срещу заличаването на пешеходната пътека на бул. "Васил Левски", свързваща ул."Мир" и ул."Св Ирина". От 17:30 часа днес на мястото на "изчезналата" зебра хората ще поставят началото на предложение – подписка за изграждането на по-надеждна, повдигната пешеходна пътека. 

Варненци от района ще внесат предложение до община Варна за преразглеждане на решението на Комисията по безопасност на движението към общината, с което е била премахната маркировката. 

Много често граждани прескачат поставените метални заграждения между двете платна на булеварда. В знак на протест недоволните поставиха изкуствена зебра на мястото на заличената пешеходна пътека. 

"Пешеходната пътека на бул. "Левски" беше единствения възможен пешеходен подход между ул."Мир" и ул."Св Ирина" за майки с колички и инвалиди", жалват се хората от района. Те допълват, че в намиращия се на 30-ина метра подлез няма изградени рампи за преминаване, което го прави недостъпен за голяма част от гражданите.

"Невъзможно е преодоляването на по-далечните два подлеза – на базар "Левски" и на "Дубровник", по време на дъжд заради редовното им наводняване и запушване на канализация. Премахването на пешеходната пътека без създаване на условия за безопасно пресичане, създава още по-сериозни предпоставки за катастрофи, недоволстват хората от района.", кометират още жителите на района. Те се обръщат към общината с призива: "Не ни отнемайте правото да ходим пеш!".