Черно море губи в Ловеч, Бурабия с червен картон

"Моряците" отстъпиха с 0:1 на Литекс, Китанов спаси "зелено-белите" от разгром

Отборът на Черно море записаха загуба с 0:1 при гостуването си на Литекс в Ловеч, в мач от 9-ия кръг на "А" група. Единственият гол в срещата падна в 72-ата минута, а негов автор стана Йонсен. Варненци завършиха срещата с 10 души, след като Мехди Бурабия бе изгонен за втори жълт в 82-ата минута.

Домакините започнаха по-силно срещата още в 12-ата минута можеха да поведат в резултата. Петрус Бумал бе изведен сам срещу Георги Китанов, но не успя да нанесе добър удар. В 15-ата минута Китанов се намеси отлично и успя да запази вратата си суха след удар на Данило Асприля. Минчев изведе колумбийски си съотборник след подаване с глава, крилото напредна и се озова сам срещу вратаря, опита се да го прехвърли с техничен удар, но младият страж на варненци показа завидно хладнокръвие и не позволи да бъде преодолян.

Натискът на ловешкия тим продължи и в 37-ата минута Арсенио Нунеш бе близо до гол, но силният му изстрел премина встрани от вратата. Две минути по-късно отново Арсенио изпробва късмета си, но без успех. Чак в продължението на първата част Марчин Бургхард отправи първи удар към вратата на Винисиус Баривйера, но топката излезе в аут.

Картината на терена не се промени и след почивката. Още в първите минути футболистите на Литекс създадоха няколко разбърквания пред Китанов, а в 53-ата минута удар с глава на резервата Бьорн Йонсен не бе точен.

В 64-ата минута "моряците" можеха да изненадат своите домакини. Матиас Курьор се измъкна елегантно от защитник на съперника, но изстрелът му бе избит от стража на домакините. Седем минути след това варненци бяха още по-близо до гол, но Бекир Расим не успя да нацели вратата с глава след подаване на Курьор. Минута по-късно Арсенио проби по крилото, пусна към Кристиян Малинов, който сервира на празна врата за Йонсен и нападателят отбеляза един от най-лесните голове в кариерата си. В 81-ата минута Асприля направи един от своите маркови пробиви, преодолявайки четирима играчи на съперника, след което отправи удар, но Китанов успя да избие в напречната греда. Две минути по-късно задачата за Черно море стана още по-сложна, след като Бурабия получи втори жълт картон за грубо влизане в средата на терена и бе изгонен.

В 88-ата минута Йонсен и Арсенио комбинираха отлично помежду си, но първото докосване на крилото не бе добро и Китанов успя да предотврати втори гол във вратата си. До края на срещата младият вратар на варненци спаси "зелено-белите" от разгром в Ловеч.

Литекс – Черно море 1:0

Голмайстор: Йонсен (73)

Литекс: Винисиус, Попов, Перес, Недялков, Елтон, Станоев, Бумал (60 – Колев), Асприля, Малинов (74 – Даскалов), Арсенио, Минчев (53 – Йонсен)

Черно море: Китанов, Кулибали (27 – Расим), Паланков, Жиньо, Венков, Георгиев, Буркхард (75 – Бижев), Васев, Бурабия, Курьор, Вареа (46 - Ж. Петков)

Съдия: Георги Йорданов

Жълти картони: Бумал (Л); Паланков, Георгиев, Бурабия, Буркхард, Ж. Петков (Ч)

Червен картон: Бурабия (Ч)

Стадион "Ловеч"