Черно море има сили за медал

Седем от баскетболистите ще играят и за отбора на Икономическия университет в "А" група

Черно море Порт Варна има сили за медал в започващата в събота Национална баскетболна лига. Това сподели вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев. В първия кръг на 10 октомври варненци приемат Рилски спортист в 17 ч. в зала "Христо Борисов".

"Очаквам едно от най-равностойните и силни първенства. За първи път ще има 10 отбора. Щом новакът Академик (Пловдив) привлече чуждестранен треньор и играчи, значи всеки има амбиции. Вярвам, че ние можем да се борим за медал. Едно от най-големите ни предимства е, че отборът ни е сработен. Както се казва – със затворени очи знаеш къде е съотборника ти. Във всеки един друг отбор се сменят играчите. ЛУКойл Академик ще е най-сериозният отбор в България, както беше и досега", сподели Варчев.

Той разкри, че през този сезон отборът ще стартира в зала "Христо Борисов", а понататък може да има и мачове в Двореца на културата и спорта.
Билетите за домакинските двубои ще бъдат на цена 1 лев за ученици и пенсионери и 3 лева за всички останали.

Варчев призна, че е имал желание през този сезон тимът да си върне всички класни юноши. "Въртеше ми се идеята да привлечем близнаците Деян и Калоян Иванови, Сашо Янев, Трънката (бел.а. Николай Колев), но това за съжаление няма как да стане на този етап. Въпреки това отново сме почти изцяло с местни момчета", каза бившият национален треньор.

Седем от баскетболистите на Черно море ще играят и за отбора на Икономическия университет в "А" група, каза още Варчев.