Министерството на спорта обяви поръчка за ремонта на "Владислав"

Спорт

22-10-2015, 14:15

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мащабен ремонт ще претърпи Зала "Владислав"

212 хил. лева от държавния бюджет за отопление и ново осветление в залата

Обществена поръчка за изграждане на отоплителна инсталация и ново осветление на зала "Владислав" обяви Министерството на младежта и спорта. Зала "Владислав" е част от спортен комплекс "Черно море", който е държавна собственост, отдадена за ползване на ССК "Черно море". В нея тренират много футболни отбори, играе се тенис, хандбал. В момента обаче, съоръжението е трудно използваемо през зимата, макар че е предназначено за ползване точно в този период. Има течове, съблекалните се нуждаят от ремонт, няма отопление. От построяването на залата през 1984 г. не са извършвани почти никакви ремонтни дейности.

Обществената поръчка е на стойност малко над 212 хил. лева. От тях за отопление са преддвидени 149 477 хил. лева, а за осветление - 62 854 лева.

"Ще бъде сложена нова система за осветление, защото сегашното е неефективно. Също така ще решим проблема и с отоплението в залата, който е и най-важния. Има подобни решения с газови печки, които се спускат от тавана. Така е решен проблема с отоплението на залите в Плевен и Добрич. Специалисти ме увериха, че тази система е много ефективна“, каза министър Кралев при огледа на залата през пролетта. „Задачата ни е процедурите да приключат до декември, така че ремонтните работи да стартират в края на тази година”, обясни той преди обявяването на обществената поръчка.

"Общината ще помогне със свои средства за ремонт на покрива, съблекалните и санитарните помещения в зала "Владислав", каза кметът Иван Портних. Той е категоричен, че залата трябва да има всички условия, за да се ползва пълноценно и да осигурява възможност за спорт и през зимата. Обсъжда се и вузможността тук да бъдат монтирани електронните табла, свалени при ремонта от Зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Те са сравнително нови, в изправност и бяха подмени само заради определени изисквания на международните федерации, валидни за провеждане на европейски и световни първенства.