Живко Петков: Имаме потенциал и класа да победим Левски

Нападателят, който бе опериран в края на миналата седмица, се надява възможно най-бързо да се завърне на терена

Черно море може да победи всеки в "А" група, без значение дали е Левски, Лудогорец или друг отбор в първенството. Това каза пред Varnautre.bg нападателят на Черно море Живко Петков, който в неделя претърпя операция от апандисит.

"Винаги играем за победа, това е вън от съмнение. Така ще е и при гостуването на "Герена". Смятам, че можем да променим историята в утрешния мач. Имаме потенциала и класата да победим Левски на собствения им терен. Дали обаче ще успеем, ще стане ясно утре вечер", каза Петков.

Нападателят се надява възможно най-бързо ще се възстанови и да се завърне на терена. "До днес бях в болницата, но ме изписаха и вече съм си вкъщи. В понеделник ще мина контролен преглед и ако всичко е наред ще ми махнат конците. Все още не са ми казали колко време ще се възстановявам, но живот и здраве след месец може би ще започна тренировки", сподели таранът.

Живко, който бе привлечен от Никола Спасов през миналия сезон и бе със статут на резерва, успя да си извоюва титулярно място в състава на Черно море през настоящата кампания в първенството. След контузията на Бакари през подготвителния период, Петков се превърна в предпочитан вариант за треньора в предни позиции пред Вилян Бижев и Хуан Вареа. От началото на сезона 22-годишният футболист е играл в 12 мача и е отбелязал един гол.