Илия Костадинов, независим кандидат за кмет на"Приморски”: Без хората управлението е самоцелно и безсмислено

Ще създам обществен съвет от експерти, който да бъде не само мой съветник, но и коректив на работата

Първите демократични общества възникват в полисите на Древна Гърция. Древногръцко е и понятието демокрация, от старогръцки "демос" – народ, и "кратос"-управлявам. Няма да разглеждаме подробно и Българското средновековие за разликата между феодализма у нас и в Западна Европа. Основната разлика е приемствеността между поколенията и управляващите, като новите български управници са разчиствали до девето коляно своите предшественици, за да наложат своя ред и приближени. И последно: има един древен надпис, който гласи: "Този, който забравя миналото, е осъден да го изживее отново".

Защо се връщам към историята ли? Защото тя е нашата поука и завет към поколенията. Никога не съм разчитал на реваншизъм. Ще направя всичко възможно, ако бъда избран, да приложа на практика най-доброто от своите предшественици и да работя с хората от район "Приморски", защото без тях всяко управление е самоцелно и безсмислено.

С моя 15-годишен опит и стаж в администрацията мога със сигурност да кажа, че съм подготвен за управляващ най-големия район във Варна и страната. Познавам до болка проблемите както в администрацията, така и във всички квартали и селищни образувания на район "Приморски" и вярвам, че имам сили да се справя с предизвикателствата и да изведа района до водещ във Варна.

Винаги съм разчитал единствено на своите възможности и знания. Пътят ми от специалист до Директор на дирекция в общинската администрация ми помогна да стана професионалист във своята област, какъвто трябва да бъде всеки на този пост. Никога не съм бил покровителстван от партийни организации. Затова избрах и да се кандидатирам като независим кандидат кмет за район "Приморски" и считам, че действително съм единственият, който отговаря на това определение.

Наистина смятам, че хората са най-голямото богатство. В района живеят хора с различен социален статус, пол и възраст и трябва да намерим път до всеки от тях. Ще създам обществен съвет от експерти, който да бъде не само мой съветник, но и коректив на работата на цялата администрация. Ще има директен горещ телефон за сигнали, жалби и предложения, като всички ще бъдат разглеждани и в 14-дневен срок ще получават отговор. Освен това всяка седмица ще имам приемен ден за среща с гражданите. Децентрализацията на управлението виждам в изнасянето на втори център в кв. Виница, където ще работи заместник кмет.

Много разчитам на инвеститорите в лицето на представителите на местния бизнес, на младите хора от района, които учат в петте най-престижни университета във Варна, на гражданските сдружения и НПО. Само с общи усилия можем да променим статуквото и да работим заедно за благоденствието на нашия район "Приморски".