Майка на ученик, ударила учител и ухапала полицай, с условна присъда

Крими

09-11-2015, 16:00

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

30-годишната А.Г. има предходна съдимост

Условна присъда получи майка на четвъртокласник, която ударила учител и ухапала полицай. Наказанието е 5 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. 30-годишната А.Г. е руска гражданка и има предходна съдимост.

Историята е от 1 декември миналата година, по време на тържествен концерт в спортната зала на едно от варненските училища. А. Г, както и много други родители, в желанието си да подпомогнат изявите на своите деца, стояли прави в близост до пътеката, по която минавали за сцената педагозите с отделните класове. Една от възпитателките помолила родителите да се отдръпнат, за да не пречат на преминаването на децата, като точно в този момент подсъдимата, разгневена, я ударила по лицето. Останалите педагози потърсили съдействие от двама служители на реда, присъстващи на празничния концерт. При опита на полицаите да изведат жената извън залата, подсъдимата ухапала по ръката единия от тях.

Според назначените съдебно-медицински експертизи, в резултат на нанесените по хулигански подбуди наранявания, на двамата пострадали са били причинени леки телесни повреди.