Нов парк във "Възраждане" до края на 2016 година

Мисия Варна

10-11-2015, 13:35

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Изграждането започна днес

Изграждането на нов парк във "Възраждане" стартира днес. Теренът - от около 30 дка необлагородена територия, се намира над ОДЗ "Делфинче". Проектът е на стойност около 2 млн. лв., осигурени от общинския бюджет, а срокът на изпълнение е до края на следващата година.

"Изграждането на парка е мой ангажимент, който поех пред хората. Той е част от усилията, които полагаме за поддържане и увеличаване на зелените зони в града ни", каза кметът Иван Портних. Проектът предвижда изграждане на алеи за разходка, детски площадки, места за отдих, както и зона за спорт - с 2 игрища за футбол на малки вратички, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, както и площадка за фитнес на открито. Теренът ще бъде почистен от храстите, дърветата ще бъдат запазени, ще бъдат засадени нови декоративни видове. Социализация на зоната включва и мерки по укрепването на дерето. 

На първата копка присъстваха и зам.-кметът Христо Иванов и кметът на район "Младост" – Христо Христов.

"Надявам се Общинският съвет да одобри паркоустройствения план за кв. "Аспрухово", където предстоят сериозни промени", каза Иван Портних. Той допълни, че проектът за зелена зона в "Младост" също е готов. Продължава работата и в парка в район "Вл. Варненчик".