Крадлата на даренията за дете размаха среден пръст пред съдебната зала

Двамата извършители са наркомани, единият е вече осъждан

Мъжът и жената, които откраднаха кутията с дарения за болно момченце от магазин на ул. "Батак" във Варна, са наркомани, единият от които - осъждан. 26-годишният Мартин Коларов  от Варна и 28-годишната Дияна Русинова от Горна Оряховица остават в ареста, определи Варненският районен съд. Коларов е вече осъждан за притежание на наркотици и кражбата от 9 октомври тази година е станала, докато той изтърпява условната си присъда. 

Въпреки че видеото от охранителните камери в магазина бе разпространено от медиите и стана публично достояние, двaмата крадци не са се предали доброволно, а се е наложило да бъдат издирвани. 

Съдът счете, че са налице обосновани предположения за авторство на деяниeто, както и че има опасност те да се укрият или да извършат други престъпления. Обвиняемите лица са наркозависими, не пребивават постоянно на регистрационните си адреси, не водят уседнал начин на живот. 

"Съжалявам за това, което извърших и моля за по-лека мярка", каза пред съда Коларов. Молбата му обаче не бе удовлетворена. Съучастничката му Русинова, чиято мярка за неотклонение бе разгледана след неговата, пък не показа да се разкайва, че е участвала в кражбата на дарения за болното дете, което демонстрира, показвайки среден пръст пред съдебната зала.