Избират председатели на комисиите към Общинския съвет

Мисия Варна

26-11-2015, 17:05

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Местната власт се закле

12 точки са включени в дневния ред на сесията, като сред тях не присъства такава за актуализация на бюджета

Заместник-председатели на Общинския съвет и председатели и членове на комисиите към него ще бъдат избрани на второто заседание на новоизбрания местен парламент, което е насрочено за 2 декември тази година. Очаква се съветниците да утвърдят отново и телевизионното излъчване на заседанията си.

Общо 12 точки са включени в дневния ред на заседанието, като сред тях не присъства такава за актуализация на общинския бюджет за 2015 г. Според публикувана на сайта на общината информация, утвърденият бюджет от 258,7 млн. лева трябва да бъде актуализиран на 265,2 млн. лева.

Очаква се на следващото си заседание Общинският съвет да одобри присъждането на годишни поименни награди за студенти и отпускането на средства за изследвания по асистирана репродукция. Местните парламентаристи трябва да се изкажат и за предложение за увеличаване на капитала на Онкоболницата, както и за утвърждаването на нови срокове по проекти, изпълнявани от общината.

Общинската администрация очкава да получи зелена светлина и за кандидатствне с проект по оперативна програма "Добро управление", свързан с изграждането на мрежа от областни информационни центрове. На второто заседание на ОбС ще бъде избран и представител на обшината в общото събрание на ВиК, което трябва да се проведе на 18 декември.