Местната власт се закле

Мисия Варна

09-11-2015, 10:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арест за Марешки (видео)

Съветниците се разположиха в залата почти като в предния мандат

Общинските съветници, кметът и колегите му от районите се заклеха. Клетва не положи едиснтвено Костадин Костадинов, който отсъства от първото заседание на Общинския съвет по уважителни причини. Той е на заседание на делото срещу Веселин Марешки. Последният преди година удари Костадинов при ескалирал спор от частно-правен характер, но делото тръгва едва днес. Костадинов ще се закълне, след почивката обявена в зала "Пленарна". 

Тържествената сесия бе открита от най-възрастния местен избраник Ганчо Ганев.

След като положиха клетва съветниците заеха местата в залата си, като разположението им е почти същото както и в предния мандат. Най-отпред, под трибуната са Янко Станев и брат му Валентин Станев. До тях са Христо Атанасов и нговите съветници, а в края на реда е Дожромир Джиков. 

Зад тях са съвветниците от листата на Данаил Папазов, който се разположиха под БСП и до ГЕРБ. Последните заеха най-много място в средния сектор - 4-5 реда. На последния ред в драта края са реформаторите, а под тях БСП. 

"Подкрепата, която получих е силно мотивираща, но и силно задължаваща. Вярвам, че заедно ще можем да направим така че, през следващите години, не само да запазим, но и да увеличим темпа на работа", каза кметът Иван Портних след като се закле. Той изреди вече реализираните проекти в града и анаосира приоритетите за следващия мандат. "С конструктивен диалог и без много политикантсване ще работим за това, което ожещахме, а именно промяната да стигне до всеки варненец", каза още Портних.

След тържествената клетва бе внесено само едно предложение за председател на Общинския съвет - Тодор Балабанов. Вотът за него ще бъде таен. За да стане пръв сред равни той трябва да събере повече от половината от гласовете н колегите си. 

Докато в зала "Пленарна" подготвя тъмната стаичка, съветниците излязоха в 20-минутна почивка.