Още една столетница във Варненско празнува рожден ден

Баба Йорданка поздрави гостите си с "Жив е той, жив е" и "Шуми Марица"

Вековен юбилей отпразнува в компанията на близки, приятели и гости баба Йорданка Николова от село Червенци, община Вълчи дол. Всички бяха дошли да я поздравят и да изкажат своето уважение и възхищение към достойния живот на жената, която след смъртта на съпруга си през 1966 година отглежда сама двете си деца – Желязка и Иван.

Баба Йорданка получи букет и торта от ръководството на Община Вълчи дол, връчени й от зам.-кмета Мерткан Ибрямов и секретаря на общината Костадинка Петкова.

"Уважаема госпожо Николова, Честит 100-годишен юбилей! В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления – от все сърце и със синовно уважение! Позволете ми да засвидетелствам своето уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с отговорност и всеотдайност към обществото и семейството! Желая Ви още дълги години да се радвате на обичта и уважението на своите близки, приятели и роднини, защото именно тези непреходни ценности, а не броят на отлетелите години са истинското мерило за човешкия живот! Пожелавам Ви здраве и бодър дух!", се казва в поздравителен адрес от кмета на общината Тошко Янев.

"Баба Йорданка е пример за всички нас със своето дълголетие, трудолюбие и упоритост. Тя е изключително всеотдаен и щедър човек", разказа Росица Калчева, художествен ръководител на женска певческа група "Наниз" към пенсионерския клуб в село Червенци.

Събралите се гости юбилярката поздрави с две песни – "Жив е той, жив е" и "Шуми Марица", а за рождения си ден си пожела само едно – "живот и здраве". Йорданка Николова е майка на 2 деца, баба на 4 внуци и прабаба на 7 правнуци. Тя е вторият жител на община Вълчи дол, достигнал достопочтеното столетие през 2015 година.