Главният прокурор ще посети Девня

Сотир Цацаров идва в индустриалния град заради зачестилите престъпления

Главният прокурор Сотир Цацаров ще посети Девня в петък, предаде Topnovini.bg. Индустриалният град напоследък се сдоби със скандална слава заради зачестилите престъпления и бездействието на полицията и прокуратурата. Именно това е причината за визитата на обвинител №1.

По последна информация в петък Сотир Цацаров ще се срещне със свои подчинени от Девненската районна прокуратура, а в 11 часа ще отговаря на журналистически въпроси в заседателната зала на съдебната палата в кв. "Повеляново".

Само преди дни, на среща с представители на МВР-Варна и новоизбрания кмет на Девня, местни жители свидетелстваха, че фамилията на бизнесмена Лазар Славов Калмука ги тормози вече 10 години, а престъпните деяния на големия му син и на семейната наказателна бригада продължават и до днес.

Според роднини на 23-годишния Мартин Кателиев, който бе убит пред незаконната дискотека на Калмука в кв. "Повеляново", подбудител на престъплението е именно големият му син Диян Славов. Последният е в неизвестност от няколко дни, а по сведения на девненеца Георги Георгиев той се укрива в хотел във Варна, където е завлякъл непълнолетна свидетелка по делото за убийството на Мартин.